Reciclare

Reciclare

Noi evităm, pe cât posibil, pierderile. Lămpile noastre conțin o cantitate minimă de substanțe dăunătoare mediului și nu folosim materiale inutile de ambalare. Noi depunem eforturi continue pentru a ne îmbunătăți produsele şi a le face cât mai reciclabile posibil. Atunci când dezvoltăm produse noi încercăm să reducem cantitatea de substanțe nocive sau, dacă este posibil, să le înlocuim complet cu substanțe inofensive.

Principiile de reciclare

Lămpile fluorescente şi lămpile cu descărcare conțin cantități mici de mercur şi materii prime valoroase, precum minereurile rare. Şi lămpile și corpurile de iluminat cu leduri conțin materii prime valoroase, precum și componente electronice. Acesta este motivul pentru care aceste produse nu trebuie aruncate împreună cu gunoiul menajer sau cu alte tipuri de sticlă, ci trebuie să fie colectate separat și reciclate sau eliminate în condiții de siguranță, în conformitate cu directiva DEEE.

Reglementările legale

Directiva UE 2002/96/EC DEEE (Deșeuri ale Echipamentelor Electrice și Electronice) stabilește cadrul pentru colectarea și reciclarea lămpilor vechi în Europa.  

Aspecte practice

Lămpile sunt ideale pentru reciclare deoarece peste 90% dintre componentele unei lămpi pot fi refolosite.

Ghidul OSRAM pentru eliminarea corespunzătoare a lămpilor

Reciclarea şi eliminarea corespunzătoare a lămpilor este esenţială pentru a menţine un impact cât mai redus al produselor noastre asupra mediului. Această broșură vă informează în detaliu despre etapele individuale de reciclare şi eliminare corectă a lămpilor.

Contact

Doriţi să luaţi legătura
cu noi? Vă rugăm să ne contactaţi:

Proiect în zonele fără curent electric